skip navigation

Achtergrond en geschiedenis

Op 3 maart 1980 begonnen Frans en Cok Rijneveld het hoveniers- en stratenmakersbedrijf gebr. Rijneveld. In een gehuurde loods (bij PAF caravans) werden de machines en gereedschappen gestald. De eerste bus was een tweedehands VW T2 pick-upje. Het logo werd ontworpen, een dubbele R met de speciale groene kleur. Na ruim een jaar kwam de eerste stagiaire werken (Marcel Dorland), hij werkt nog steeds bij gebr. Rijneveld.

Het bedrijf begon te groeien en na 5 jaar werkten er 8 medewerkers. Het bedrijf kocht in 1986 een perceel grond aan de Edyweg in Spankeren. Hier werd een bedrijfshal gebouwd met aan beide zijden een woning waar de gebroeders gingen wonen. Later zijn hier nog een showroom (kas) en nog een hal bijgekomen. De werkzaamheden namen steeds verder toe.

In 2001 werd het bedrijf als één van de eerste exclusief geselecteerd door ‘De Tuinen van Appeltern’. Eind 2003 heeft medeoprichter Cok Rijneveld afscheid genomen van gebr. Rijneveld b.v. en in 2009 heeft de tweede generatie gebroeders, de broers Edwin en Arie Rijneveld het bedrijf overgenomen en vormen nu samen met vader Frans de directie van het familiebedrijf. Vandaag de dag werken er 25 medewerkers, waarvan al velen meer dan 12,5 jaar en enkelen al meer dan 30 jaar. 

In 2020 mocht gebroeders Rijneveld al weer 40 jaar tuinen en terreinen aanleggen en onderhouden.